Ga naar inhoud

Hoe benutten we onze natuurlijke waarden optimaal?

Wij zijn dé Oerprovincie. Je kunt Drenthe zien als een base camp te midden van een overprikkelde en gestreste wereld. In base camp Drenthe ben je ‘into the wild’. Het is dé Oerplek om tot jezelf te komen. Hier laad je op en ontplooi je jezelf. In onze gevarieerde natuur is het heerlijk verdwalen en tot rust komen. Het is aan ons om de natuur centraal te zetten en te beschermen. Hoe doen jouw collega's dit?

Deze ondernemers zetten natuurbeleving centraal

Benut de kracht van elk seizoen

Wat maakt Drenthe zo uniek? Onze rust en onze ruimte! Elk seizoen heeft zijn charme en identiteit. Laten we deze optimaal benutten! 

In het laagseizoen is het belangrijk om samen te werken. Zo staan gasten niet voor een dichte deur, en worden ze door meer dan één activiteit getrokken. Bundel je krachten met je buren, en kom tot de mooiste initiatieven. Lees hier hoe collega’s het aanpakken!

Winterkamperen: de ideale seizoensverlenging!

Winterkamperen wordt met het jaar populairder! Tegenwoordig is het echt niet meer alleen de 'die hard' kampeerder die deze fantastische ervaring omarmd heeft.

De enorm populaire pop-up camping Winterwoods biedt de winterkampeerder niet alleen een kampeerplek. Gasten kunnen genieten van activiteiten als koudetraining, hout hakken en brood bakken. De overnachting in traditionele yurts maakt de beleving compleet. 

Op www.drenthe.nl vind je meer locaties waar gasten terecht kunnen in de winter. Kom jij erbij? 

 

Winterkamperen in Drenthe

Goud in handen met onze wandelroutes

Met de toenemende populariteit van de Lange Afstandsroutes hebben we goud in handen. Het Drenthepad bijvoorbeeld heeft sinds Corona een enorme toeloop gekregen. De tijd dat alleen senioren met eigen krentebollen en thermoskannen op pad gingen is al lang voorbij. 

Steeds meer ondernemers ontdekken de doelgroep. Zo ontzorgt emmenbedandbreakfast de wandelaar in de logistiek. 'Op onze website staat de actuele informatie rondom etappes en vervoer van de Lange Afstandspaden. Op verzoek verzorgen wij ook een haal- en brengservice. En uiteraard zorgen we voor uptodate folders van de routes in de omgeving'. Ook Bakker Joost in Odoorn weet wat de wandelaar wil. 'We organiseren lekkere wandelingen, en bieden knapzak-pakketten aan, waarmee we de rugzak van de wandelaar met allerlei lekkers verwennen'. 

Belangrijkste thema's voor ondernemers zijn het vervoer en het ontbreken van horeca op een aantal trajecten. Hier liggen mooie kansen!

Benen en wandelschoenen die in de herfstbladeren staan vanuit het perspectief van de fotograaf.

Zij doen wat terug voor de natuur

Ommetjes met extra's

Rond Dwingeloo en de omliggende dorpen zijn een aantal ommetjes ontwikkeld rondom het thema 'ruimte'. Een groep betrokken inwoners wil graag bijdragen aan een groenere beleving van het landschap, gelegen tussen de natuurgebieden. Ze vonden sommige gebieden wat kaal en misten wat beleving. Dus het blijft niet bij het uitzetten van de routes alleen! 

Om de routes aantrekkelijker te maken voor mens en dier worden heggen aangelegd, fruitbomen aangeplant en wordt een poeltje gemaakt. Ook het creëren van rust- en speelplekjes hoort bij het plan. De routes starten in de dorpen, zodat de ondernemers er ook van profiteren. 

Een uniek initiatief die onze provincie nog mooier en aantrekkelijker maakt!

 

 

 

Vind zo'n mooi ommetje

StoerFietsen: samen staan we sterk!

De groepsaccommodaties Boerhaarshoeve en Breeland Recreatie vullen elkaar perfect aan. Door het bundelen van krachten is een uniek product gemaakt: StoerFietsen. Dit product richt zich op twee specifieke doelgroepen: sportieve groepen en opleidingen.

Diverse groepen kunnen een volledig verzorgd MTB weekend boeken. Met of zonder ervaren gids, een workshop, (speciale) routes in de omgeving, mogelijkheid tot huren van materiaal, gezellig en gezond eten in de accommodaties, men krijgt een product op maat.

Door de samenwerking kunnen de groepen ook van A naar B fietsen. Dit biedt zo veel mogelijkheden en variatie!

 

 

 

Alles over StoerFietsen

Jouw terrein natuurinclusief

De 'agenda natuurinclusief' is een prachtig landelijk initiatief. Verschillende sectoren, waaronder de vrijetijdseconomie, bundelen de krachten om te komen tot een natuurinclusieve samenleving. Dat klinkt misschien wat vaag, maar in de praktijk is het heel simpel. 

Het uitgangspunt: ieder mens heeft natuur nodig. Daarvan wordt men gelukkig en het is goed voor de gezondheid. Een van de doelen van de agenda is het natuurinclusief maken van de terreinen voor dag- en verblijfsrecreatie. 

Nieuwsgierig hoe collega's dat doen? In Drenthe, en daarbuiten zijn al prachtige voorbeelden. Onderstaande link brengt je naar een kaart met inspirerende initiatieven. Is jouw onderneming natuurinclusief? Zet dan jezelf op de kaart! Met het + teken rechtsboven kan je jouw initiatief aanmelden.

Naar de kaart