Ga naar inhoud

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen, het is niet weg te denken uit onze bedrijfsvoering. We willen het, om de aarde leefbaar te houden, en we moeten het om de kosten in de hand te houden. Waar begin je, en wie kan je helpen? Wij geven je hierbij een flinke dosis inspiratie. Onthoud, je kunt en hoeft niet alles in één keer te doen. Elke stap, groot of klein, is er één!

Duurzaamheid in de genen

Duurzaamheid is voor camping BuitenLand in Zandpol meer dan gerecyclede materialen en duurzame energie. 

De eigenaren vinden het belangrijk dat de partners waarmee ze samenwerken het ook goed voor hebben met onze planeet. Zo worden meukvrije schoonmaakmiddelen ingekocht, en is het beddengoed fairtrade. Het bier is biologisch, en samen met hun gasten doneren ze aan de Vakantiebank.

Als je duurzaamheid in de genen hebt, dan maak je vanzelf de goede keuzes!

Alles over BuitenLand en duurzaamheid
Een vakantiehuisje onder de bomen en een zitje met een vuurplaats.

Groen en comfortabel

Toen David en Yvonne Camping De Oosterweide in Pesse in 2021 overnamen was er een ding heel duidelijk: dit moest een groene camping worden met veel natuur, grote plekken en aandacht voor het milieu zonder in te boeten op comfort. De camping werd volledig energieneutraal: 206 zonnepanelen, 6 22kW EV-laadpalen, warmtepompen en zonneboilers voorziet in alle benodigde energie.

Er werden vele bomen, struiken en bloemen aangeplant waartussen de kampeerders verblijven en waar ook het dierenleven welkom is. De Oosterweide werd een plek voor een aangename kampeervakantie of familieweekend in de comfortabele accommodatie. Je geniet op De Oosterweide van de rust, de ruimte en de natuur.

 

 

 

 

 

 

 

De filosofie van Oosterweide

Zelfvoorzienend en CO2-neutraal

Cabiner is een avontuurlijk concept waarbij off-grid cabins verbonden worden door een wandelnetwerk. Deze unieke natuurbeleving is kleinschalig, CO2 neutraal en regeneratief. De zelfvoorzienende cabins zijn alleen te voet toegankelijk, bieden plantaardige maaltijden en dragen bij aan het systeem met middelen en menskracht.

Ingericht met de essentie om volledig tot rust te komen op een idyllische plek, met alleen het geruis van de bomen als afleiding. Ervaar wat een paar dagen in de natuur met je doet.

Naar het concept
Bovenop een houtkachel staan een percolator en mok.